• Haarlem
  • +31 6 41 77 17 52

Waar en wanneer ben je geboren?
Ik ben op 11 maart 1977 geboren in Monster (Westland).

Hoe is je prive-situatie?
Ik ben getrouwd en we hebben een zoon geboren in 2009 en een dochter geboren in 2012.

Hoe ben je in aanraking gekomen met fotografie?
Tijdens mijn studie Modevormgeving. Hier kwam ik er achter dat het vak fotografie mij veel meer aansprak dan mode zelf. Na het afronden van deze studie ben ik bij een fotograaf aan het werk gegaan waar we voornamelijk huwelijks-reportages verzorgden.

Ben je met ook andere vormen van fotografie bezig geweest?
Na 2,5 jaar bij bovenstaande fotograaf gewerkt te hebben ben ik aan de slag gegaan bij een fotostudio. Echt allround fotografie; studiowerk, persberichten, portret- en produktfotografie (zowel in studio als op lokatie), evenementen... we waren er van alle markten thuis. Ik vond het echter jammer dat we het beeldmateriaal na kleurcorrectie meteen uit handen gaven aan vormgevers. Daarom ben ik na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij deze fotostudio begonnen bij een reclamebureau. Hier kon ik me ten eerste uitleven wat betreft fotografie om me aansluitend te storten op de vormgeving van brochures, huisstijlen, banners en vele andere reclame-uitingen. Een erg leuke combinatie en je bent van begin tot eind betrokken bij de tot standkoming van een bepaald produkt.

Sinds wanneer bestaat Schalke fotografie?
Schalke fotografie is opgericht in 2000. Sinds die tijd heb ik 3 dagen gewerkt in dienst van het reclamebureau en de rest van de dagen kon ik me richten op Schalke fotografie. Na de geboorte van onze zoon ben ik gestopt met het werk bij het reclamebureau zodat ik me naast de opvoeding van onze zoon volledig kan richten op Schalke fotografie.

Welke vorm van fotografie spreekt je het meest aan?
Ik ben dol op fotografie met een bepaalde uitdaging. En dan heb ik het over de uitdaging om bepaald gevoel en emotie vast te leggen. Dit is vooral bij kinderen en dieren erg moeilijk maar mede daarom spreekt dat mij juist het meest aan. Dieren kun je niet dwingen om bepaalde posities aan te nemen waardoor je mooie foto's krijgt en dit geldt zeker ook voor (kleine) kinderen. Om het juist dan, door veel geduld te hebben en spelenderwijs te werk te gaan toch voor elkaar te krijgen om bepaalde blikken en emotie op beeld vast te leggen geeft een heel goed gevoel! En zorgt voor blije ouders en tevreden opdrachtgevers.

Waar ben je naast fotografie nog meer mee bezig?
Naast fotografie besteed ik heel veel tijd aan mijn website AllinMam.com, een online magazine voor moeders. We schrijven hier veel over alles wat leuk is voor kinderen of te maken heeft met opvoeding, opgroeien en het moederschap. Tevens schrijven we veel over reizen met kinderen; daarom zijn we ook geregeld voor de website op pad om de leukste plekjes in binnen- en buitenland te ontdekken. Naast AllinMam.com beheer ik ook social media kanalen voor andere bedrijven en websites, meer informatie hierover vind je op Melodee.nl.

Zijn je foto's te koop? 
Foto's van mijn reizen maar ook andere foto's worden verkocht op diverse stocksites zoals Fotolia, Shutterstock en Dreamstime.

Hoe is de kaart-webshop ontstaan?
Ik krijg geregeld de vraag of mensen mijn foto's mogen gebruiken voor het maken van ansicht- en wenskaarten. Grotere partijen downloaden betreffende foto's via de bekende stocksites maar voor particulieren is dat een omslachtige en vaak onbekende weg. Door de foto's als fotokaarten met tekst of zonder tekst aan te bieden in de kaartwebshop zoals we nu doen kunnen particulieren heel eenvoudig en snel kaarten versturen. Aangezien vormgeving nog steeds een belangrijke plaats in het bedrijft in neemt zijn er ook wenskaarten met illustraties in de collectie opgenomen. Zo kunnen we iedereen van dienst zijn!